Šest korisnih saveta za izbor stana za iznajmljivanje

 

Ako ste ovih dana pretraživali pojmove poput “Izdavanje stanova“, „Izdavanje garsonjera“ ili „Saveti za izbor stana za iznajmljivanje“ tekst pred vama vam može biti od koristi. Spremili smo vam šest (6) saveta pomoću kojih ćete lakše doći do prostora koji vam odgovara:

  1. 1.    Definišite budžet i pridržavajte ga se

Znate svoje finansijske mogućnosti i prilive novca, tako da u odnosu na to precizirajte koji iznos ste spremni da izdvojite za rentiranje. Uzmite u obzir da vam je za početak potrebno izdvojiti veći svotu, jer jedan deo je namenjen za proviziju agencije, a stanodavci često traže depozit u iznosu od najmanje jedne kirije. Mesečni budžet za stanovanje je cena rentiranja uvećana za troškove režije. Jasnim definisanjem ove stavke olakšaće vam ceo postupak. Nakon izbora stana ili kuće savetujemo vam da precizirate i do kog dana u mesecu je treba da izmirite svoje obaveze.

  1. 2.    Odredite vaše prioritete u izboru prostora za stanovanje

Predlažemo vam da bukvalno napišete na papiru stvari koje su vam važne, onako kako ih se budete setili, a onda im dodelite mesto na listi prioriteta. Možda vam je terasa neophodna; ili blizina autobuske stanice bude presudna u odabiru mesta za stanovanje. Da li se na novu lokaciju selite zbog novog posla, pa vam je blizina radnog mesta važna ili je vaše dete krenulo u školu, pa je motiv preseljenja kraći put do škole?

  1. 3.    Izbor lokacije

Svaki deo grada ima svoje prednosti i nedostatke, što se jasno izražava i kroz cenu rentiranja. Ipak, kada odredite svoje prioritete još lakše ćete precizirati delove grada koji vam odgovaraju. Nekada je i spoznaja koji delovi grada ne dolaze u obzir važna informacija za pretragu. Svaki deo grada ima drugačiju dinamiku. Oni nešto bliži centru imaju bolju saobraćajnu infrastrukturu, povezani su sa drugim delovima grada i kraće vremena treba do škole, posla ili prodavnice za kupovinu namirnica.

Sa druge strane, možda priželjkujete nešto mirniji kraj sa više zelenih površina, koji vam garantuju slobodu da uživate u šetnjama i nemate problem sa bukom koju stvara saobraćaj.

  1. 4.    Neka pretraživač radi za vas

Krenuli ste u „digitalno razgledanje“ na internet adresama agencija za nekretnine – savetujemo vam da se pridržavate prethodnih saveta i da nakon toga uključite filtere pretrage i na taj način ograničite ponudu samo na one nekretnine koje će vam zaista odgovarati. Ovo može pomoći i agentima za nekretnine, jer na taj način „filtrirate“ i u razgovoru šta vam je važno kod izbora stana ili kuće za stanovanje u narednom periodu i olakšava potragu, štedeći vreme i energiju u ovom procesu.

Šest korisnih saveta za izbor stana za iznajmljivanje

Pogledajte primer pretraživača na našem sajtu House nekretnine za najmanje dvosoban stan, na lokaciji Grbavica, uz maksimalnu cenu od 350Evra >>> KLIKNI NA LINK

  1. 5.    Fotografije nekretnina na sajtu

Ako je istina da „slika govori više od 1000 reči“, jasno vam je da se prva impresija može steći uvidom u fotografije prostora. Savet vam je da ne gubite vreme na nekretnine koje nemaju odgovarajuće ili fotografije uopšte. Takav slučaj može značiti samo dve stvari:


a) Vlasnik nekretnine ili agencija se nisu potrudili ni malo da prikažu prostor i na taj način vam olakšaju posao pretraživanja;

b) Na fotografijiama verovatno nema šta lepo ni da se prikaže, te gubi na konkurentnosti među drugim ponudama.

Naravno da svako pravilo ima izuzetka, samo je naša namera da uštedite na vremenu i energiji obilaska nekretnina za koje nemate predstavu kako bi mogle da izgledaju. Možda vi nećete biti taj izuzetak.

Odličan primer kreiranih fotografija za oglas >>> KLIKNI NA LINK


  1. 6.    Poštujte dogovoreno vreme za razgledanje sa agentom

Uspostavljanje dobre komunikacije sa agentom za nekretnine može biti zadovoljstvo za obe strane. Svaki obilazak nekretnine znači kompromis o terminu koji odgovara i vama kao klijentu, ali i agentu – kako bi uskladio svoje druge obaveze i planirao vreme za dolazak, obilazak, odlazak. Sa treće strane, možda su stanari u otkaznom roku i dalje tu, treba im najaviti da dolaze zainteresovane stranke za obilazak, kako bi se nekretnina otključala i osposobila za razgledanje. Iz razgovora agent može saznati dodatne informacije koje mu mogu biti važne u preporukama za izbor prostora koji tražite. Sa druge strane, agent može vas favorizuje u slučaju da imate konkurenta ili podeli sa vama manje poznate informacije ukoliko pokažete interesovanje.

Upišite vaš komentar